Jak uprawiać ekologiczne kiełki do spożycia?
- Naczynie do kiełkowania ustaw na równej powierzchni.
- Sprawdź czy odpływy są poprawnie założone
- Wysiać luźną warstwę nasion w zależności od zapotrzebowania
- Wlej do górnej szalki pół litra wody.
- Sprawdź czy woda przelewa się prawidłowo po 3 piętrach z kiełkami.
- Przykryj naczynie przykrywką.
- Kiedy woda przepłynie i opłuka wszystkie kiełki, usuń nadmiar wody z dolnego zbiornika.
- Nawadniaj kiełki przynajmniej raz dziennie.
- Ustaw kiełkownicę w jasnym pomieszczeniu, ale unikaj bezpośredniego słońca.
- Przy pierwszym nawadnianiu możesz dodać do wody pożyteczne mikroorganizmy EM FARMA PLUS, które zwiększają ilość białka i składników odżywczych w kiełkach.
Kiełkownica wyprodukowana jest z zdrowego atestowanego tworzywa, umożliwia uprawę trzech różnych odmian kiełków jednocześnie.
Nasiona na kiełki zawierają wielokrotnie więcej składników odżywczych, witamin i minerałów jak typowe warzywa. Mają wiele niedocenianych właściwości zdrowotnych.
Ich samodzielna produkcja jest możliwa bez ogrodu na małej powierzchni.
Sprawdź nasze EKOLOGICZNE NASIONA