Dlaczego BIO kiełki lucerny Alfalfa są tak wartościowe?
- Kiełki lucerny są cennym źródłem fitoestrogenów.
- Są to hormony roślinne, które zwalczają symptomy menopauzy.
- Ze względu na wysoką zawartość Wit A, E, B oraz mikroelementów kiełki lucerny zalecane są w okresie ciąży i karmienia piersią.
- Produkt wegański zalecany dla osób niejedzących mięsa.
- Witamina B12 zapobiega nowotworom i chorobom serca tak jak KIEŁKI BROKUŁA-KLIKNIJ
Kiełki BIO ekologiczne,certyfikowane, produkowane bez użycia środków chemicznych i sztucznych nawozów.
Przygotowanie kiełków lucerny do spożycia:
Produkcja kiełków jest bardzo łatwa. Namaczamy kiełki od 4-6 h w KIEŁKOWNICY, KLIKNIJ TUTAJ.
Kiełkownica umożliwia uprawę jednocześnie trzech rodzajów kiełków na 3 poziomach.
Możesz też je też uprawiać w dowolnym pojemniku. Kiełki są gotowe do spożycia po 3-6 dniach.