Jakie właściwości mają kiełki rzeżuchy?
- Kiełki rzeżuchy o wyraźnym ostrym smaku są przeciwutleniaczem i antyoksydantem opóźniają proces starzenia.
- Ńeutralizują szkodliwe działanie wolnych rodników i usuwają ich nadmiar z organizmu.
- Wzmacniają organizm oraz poprawiają stan skóry, włosów i paznokci.
- Pomagają w chorobie niedokrwienna serca, miażdży, udar mózgu, cukrzyca, nowotwory czy choroba Alzhaimera.
Kiełki rzeżuchy BIO są certyfikowane, pozyskiwane z roślin bez użycia środków chemicznych i sztucznych nawozów.
Przygotowanie kiełków rzeżuchy do spożycia:
Namaczamy kiełki od 4-6 h w KIEŁKOWNICY, KLIKNIJ TUTAJ.
Kiełkownica umożliwia uprawę różnych kiełków na 3 poziomach.
Możesz też je też uprawiać w dowolnym pojemniku. Kiełki są gotowe do spożycia po 3-6 dniach.